Niin, tuli sitten käytyä lastenpoliklinikalla. Kyseessä ei ollut, kuten virheellisesti luulimme, sydämmen kontrolli. Kyse oli patista pojan päässä. Oikeastaan kovin turha käynti. Mitään uutta ja ihmeellistä ei asian tiimoilta paljastunut. Patti on tyypillinen (helmiäiskudosta) patti. (Se on siis väärää kudosta väärässä paikassa)
Ensikeväänä käymme polilla uudelleen ja silloin kuvataan tuo patti ja sovitaan(?) jos niin haluamme leikkausaika syksylle tuolle patille. Sitä ei leikata ennenkuin lähempänä vuoden ikää (mikäli leikkaukseen päädymme), eikä se myöskään häviä omia aikojaan.

Sitten tammi-helmikuulla hiippailemme uudelleen polille, kunhan kutsu käy ja silloin, puolenvuoden iässä, on sydänkontrolli.

Joten ensivuonna käymme kolmasti polilla, tai ainakin kahdesti, riippuen tuosta leikkauksesta. Jotenkin tuntuu hurjalle ajatella että vuodenikäinen nukutetaan ja laitetaan leikkurin pöydälle, mutta, mutta... Vaikka patista ei ole harmia,  mietityttää. Toki mitä myöhemmin se leikataan jos leikataan, sitä näkyvämpi arpi jää. No, onneksi on aikaa miettiä tätä.