Edellinen oli nopea postaus Tuomas sylissä, nyt jatkan edelleen tuosta veriseulassa "kiinni jäämisestä".

Tässä tutkiessani netin ihmeellistä maailmaa, pälkähti sellainen mahdollisuus päähän, että tuo veriseula voisi vääristää tuloksia, kun kaikkia muuttujia ei ole otettu huomioon. Tuolla keskustelupalstoilla on nimittäin huolestuttavan moni imettävä odottaja jäänyt kiinni veriseulassa.
Tuota imetystähän ei huomioida verinäytettä otettaessa millään muotoa, vaikka esim. diabetes kylläkin huomioidaan.

(Meillähän siis verinäytteestä 1.raskauskolmanneksella mitattiin PAPP-A (pregnancy associed plasma proitein A), sekä hCG eli istukkahormoni. Lyhyesti sanottuna hCG: pitäisi laskea ja PAPP-A:n nousta tietyssä suhteessa. Miellä hCG oli "liian" korkea ja PAPP-A liian matala. Muunnettu arvo oli PAPP-A 0,13 ja hCG 1,29, "normi" olisi 1 pinnassa.)

Imetys kuitenkin, varsinkin yöllä tapahtuva, saa aivolisäkkeen erittämään sekä prolaktiinia, että oksitosiinia ja jos ulkomaalaiseen tutkimukseen on uskominen, nimenomaan tämä on yhteydessä tuohon veriseulassa tutkittaviin hormoneihin ja plasmaan:
"Furthermore, PAPP-A levels decrease after administration of an anti-progesterone (RU486) either in-vivo or in-vitro. This is considered as a proof that PAPP-A levels in early pregnancy are progesterone dependent.Ja tässä linkki tutkimukseen:(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2420291)

Lisäksi suomalainen Terveysportti tietää näin:"Raskauden aikana plasmassa olevan oksitosiinia hajottavan entsyymin aktiivisuus lisääntyy." http://www.terveysportti.fi/terveysportti/ekirjat_tmp.Naytaartikkeli?p_arti kkeli=fat00072

Liittyisivätkö nämä kenties noihin veriseulan "huolestuttaviin" arvoihin?