Niin, Tuomakselle on ilmestynyt tuossa muutamia viikkoja sitten ylälegoihin lisäys; 4. hammas! Muutama yö oli levottomampi ja meni selvästi tuota legoa tehdessä. Nyt on parina yönä ollut samanlaista oiretta, liekö alapuolelle tulossa myöskin oikealle hammas?

Ja puheluun; me peruimme tuossa muutama viikko sitten pikkumiehelle suunnitellun leikkausajan, jossa piti oikealta, ohimon yläpuolelta poistaa dermoidikysta. Päätimme, että leikkaukseen emme mene, sillä tuo ei ole mikään henkeä uhkaava tai välittömästi ongelmia aiheuttava juttu. Lisäksi meille ei kysymyksistä huolimatta selvinnyt, kuinka tarpeellinen leikkaus on. Perustelut olivat luokkaa: "Itsestään se ei häviä" ja "nuorena siitä jää pienempi arpi"?! Siis, tämän tiesimme, mutta mitä haittaa on siitä että tuo "patti" jätetään leikkaamatta?
No, tänään sitten soi puhelin ja itse kirurgi soitti, että aikaa ei olisi saanut perua vaan se olisi pitänyt siirtää! Ja yhä edelleenkin tämän asian tiimoilta tuli ilmoitus, että tuo kysta ei itsekseen poistu. Niii-in, kyllä me sen tiedämme, mutta lapsi on MEIDÄN ja yksin ME teemme päätökset koskien sitä leikelläänkö häntä pienen patin takia!!!

Olisin ymmärtänyt, mikäli kysessä olisi henkeä uhkaava tai muulla tavalla haitallinen "ongelma", että meihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä, mutta Haloo!
Mikä ihmeen into tällä kirurgilla on leikellä meidän lastamme, kun olimme jo edellisellä käynnillä todella epävarmoja tuosta leikkaukseen menosta? Lisäksi silloin meille annettiin ymmärtää, että emme tarvitse sen kummallisempia perusteluja, vaan voimme koska tahansa (järkevän ajan sisällä) perua tai siirtää tuon ajan!

Mikäli tuo patti joskus leikataan, haluamme kuulla ainakin toisen lääkärin mielipiteen asiasta ja todennäköisemmin käännymme yksityisen sektorin puoleen tässä asiassa. En koe tarvetta tulla holhotuksi julkisen sektorin taholta, kun kyseessä on kuitenkin varsin pieni ja mitätön asia (minun mielestäni).

No, näin kuitenkin mennään, ilman leikkausta, katsotaan myöhemmin mitä asian tiimoilta tapahtuu...